Ulkoiset Digital Signage -toistimet vs. sisäiset toistimet

maalis 1, 2019

Digital Signage -näytöt yleistyvät kovaa vauhtia kun yritykset ymmärtävät niiden valtavan positiivisen vaikutuksen myyntiin ollessa samalla halvempi media kuin perinteinen printti. Tässä blogisarjassa käymme läpi eri vaihtoehtoja, jotta osaat tehdä hyviä valintoja Digital Signage / Infonäyttö -hankinnoissasi.

Vaivattomin DS-kokoonpano on käyttää näyttövalmistajien omia sisäisiä System-on-a-Chip (SoC) -toistimia ulkoisten toistimien sijaan.

DS-kokoonpanot ulkoisella toistimella sisältävät paljon yksittäisiä osia, kaksi virtajohtoa (yksi näytölle ja toinen toistimelle), näytön, verkkojohdon, näyttöjohdon ulkoisen toistimen ja näytön välille ja kaiken tämän lisäksi toistimen itsessään.

Ulkoinen toistin on yleensä Linuxiin, Androidiin tai Chromeboxiin perustuva yksittäinen osa kolmannen osapuolen ohjelmistolla. Niin kauan kuin kaikki toimii ulkoinen toistin ei aiheuta harmaita hiuksia. Kun ulkoisella toistimella tulee ongelmia voi vian selvittäminen voi olla turhan aikaavievää. On paljon eri johtoja jotka voivat olla löysällä, joko toistin tai näyttö voi olla hajalla. Etänä on vaikea päätellä, mikä tarkka osa on rikki. Näyttövalmistajan takuukorjaaja saattaa tulla paikalle vain todetakseen, että itse näyttö on kunnossa, mutta vika on jossain muualla ja laskuttaa turhasta käynnistä.

Jotta ylimääräisiltä ongelmilta vältyttäisiin on suositeltavaa käyttää sisäänrakennettuja toistimia (SoC). Tällöin vian ilmetessä, meidän on helppo selvittää vian syy. Pystymme nopeasti paikantamaan ja ratkaisemaan ongalman. Tämän lisäksi näyttöjen asennus sisäänrakennetuilla toistimilla on nopeaa ja helppoa.

Sisäiset toistimet mahdollistavat myös paremman ohjauksen, koska ohjattavia osia ei ole kuin yksi, eli pelkkä näyttö. Esimerkiksi etäyhteydellä voidaan hallita koko laitetta eikä vain ulkoista toistinta. Ulkoisella toistimella ei myöskään aina suoraan saada käyttöön kaikkia näytön toimintoja, kuten äänensäätöä tai näytön automaattista sammutusta ja käynnistystä yön ajaksi.

On myös mainitsemisen arvoista, että DS-näytöt sisäänrakennetulla toistimella on tehty kestämään. Käytännössä tämä tarkoittaa parempaa takuuta ja näytöt kestävät kirkkaampina pidempään kuin tavanomaiset televisiot.

Sisäisten Digital Signage -toistimien (SoC) vahvuudet

 • Lyhyt asennusaika
 • Nopea vianetsintä ja korjaus
 • Online-raudanetähallinnalla voidaan ohjata laitetta kokonaisuudessaan
 • Vain yksi vikaantuva osa – pienempi vikaantumistodennäköisyys
 • Näyttö on tehty kaupalliseen DS -käyttöön, pidempi käyttöikä ja kirkkaus
 • Näyttöön kuuluu usein on-site -takuu joka kattaa myös kaupallisen käytön

Sisäisten Digital Signage -toistimien (SoC) heikkoudet

 • Ei voida asentaa erillisiin näyttöihin
 • Kehittäjän näkökulmasta voi olla aikaavievää tukea monta Digital Signage -valmistajaa. Esimerkiksi Samsung ja LG käyttävät eri käyttöjärjestelmiä

Ulkoisen Digital Signage -toistimien vahvuudet

 • Voidaan asentaa kaikkiin näyttöihin joissa on yhteensopivat liittimet
 • Ulkoisen toistimen rauta on kustomoitavissa
 • Kehittäjä voi valita vapaasti käyttöjärjestelmän ja käytettävät ohjelmistokirjastot

Ulkoisten Digital Signage -toistimien heikkoudet

 • Pitkä asennusaika
 • Online-raudanetähallinta on rajoittunut ominaisuuksiltaan
 • Mahdolliset yhteensopivuusongelmat ulkoisten näyttöjen kanssa (Esimerkiksi näytön videolähteenvalinta voi vaihtua eikä ulkoinen toistin havaitse, ettei sisältöä olekaan näytöllä)
 • Monta vikaantuvaa osaa (Toistin, näyttö, kaapelit ja liittimet)
 • Suurempi todennäköisyys raudan vikaantumiselle
 • Hidas rautavikojen vianselvitys ja korjaus
 • Näytöt ei ole välttämättä tarkoitettu kaupalliseen käyttöön, tarkoittaen näytön lyhyempää käyttöikää ja huonompaa kirkkautta

Vertailusta huomaa, että ulkoisten toistimien käyttäminen voi olla perusteltua, jos sinulla on hyvälaatuiset näytöt, joilla on vielä käyttöikää jäljellä. Ulkoiset playerit voivat tulla myös kysymykseen jos sinulla on jokin erityinen paljon tehoa vaativa sisältö jota voidaan ajaa vain natiivina jollain tietyllä alustalla (Windows, Linux tai MacOSX).

Muissa tapauksissa kannattaa ehdottomasti valita näytöt sisäisellä toistimella. Sisäinen toistin yksinkertaistaa ja helpottaa kaikkia vaiheita asennuksesta, vianselvitykseen, valvontaan ja ylläpitoon.

Me SeeSignagella toimitamme näyttöjä sisäänrakennetuilla toistimilla avaimet käteen -periaatteella. Me valvomme näyttöjen tilaa ja varmistamme, että asiakkaidemme näytöt toimivat moitteetta. Jos huomaat näytöissä häiriöitä, voit ottaa meihin suoraan yhteyttä ja hoidamme asian kuntoon puolestasi. Käytämme viimeisimpiä etähallintatyökaluja analysoidaksemme ongelmat ja korjaamme ongelmat etänä. Mikäli näytöissä on fyysisesti jotain vikana, tulemme luoksesi ja korjaamme näytön paikan päällä. Meidän näytöissä on vähintään kolmen vuoden on-site takuu.

SeeSignage – Näyttöviestintää vaivattomasti

Kirjoittajat
Juhana Palmunen
Mikael Linko

OTA YHTEYTTÄ

Pyydä tarjous tai jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian.

13 + 4 =

SEURAA MEITÄ SOMESSA

TEKNINEN TUKI & ASIAKASPALVELU

Ma-Pe 09.00 – 16.00
+358 10 5047 388
support@seesignage.com

MYYNTI

+358 10 504 7380
myynti@seesignage.com

YHTEYSTIEDOT

Ideamarket Oy
Valimotie 17
00380 Helsinki