Miten houkutella lisää asiakkaita myymälään?

elo 5, 2020

Ruokakaupat ja erikoisliikkeet kilpailevat kauppakeskuksissa uusista asiakkaista. Asiakaskontakti voi alkaa markkinointiviestinnällä esim. sosiaalisessa mediassa tai lehtimainoksessa. Näin saadaan asiakas kauppakeskukseen, mutta asiakas on paikan päällä vielä houkuteltavissa kilpailijan viereiseen liikkeeseen. Kalliit lehtimainokset voivat siis mennä hukkaan, jos kilpailijan myymälän julkisivussa tapahtuva markkinointi toimii paremmin.

Tässä 5 käytännöllistä vinkkiä asiakkaiden houkutteluun paikan päällä

  1. Valovoimainen ja kirkas mainosnäyttö herättää asiakkaan huomion tummaa mainoskylttiä paremmin ja näkyy pidemmälle.
  2. Markkinoi riittävän monella näytöllä samanaikaisesti. Esim. oheisen videon kaupan julkisivussa on 10 kpl 85” Digital Signage -näyttöä, jotka näyttävät samanaikaisesti eri tuotemainoksia SeeSignage-pilvipalvelun avulla. Tämä parantaa huomattavasti todennäköisyyttä sille, että asiakas löytää mieleisen tarjouksen.
  3. Vaihda myymälän edustan tarjouksia automaattisesti soittolistoilla ja ajasta kampanjat näytöille etukäteen. Jokaisella soittolistalla on hyvä olla useampi mainos kerralla.
  4. Käytä selkeää ja helposti luettavaa brändiin sopivaa markkinointimateriaalia. Yksittäisen mainoksen sopiva näyttöaika riippuu esim. tekstin ja kuvien koosta sekä määrästä. Mikäli tuotetarjous on selkeästi esillä ja isolla, jo muutama sekunti riittää tarjouksen ymmärtämiseen. Oletuksena suosittelemme 5-7 sekuntin toistoaikaa tuotemainokselle. Liian lyhyt toistoaika voi puolestaan näyttää häiritsevältä asiakkaiden silmissä.
  5. Sovita mainosnäytöt julkisivuun sopivaksi. Myymälän on hyvä olla näkyvissä myös näyttöjen takaa. Näytöille on saatavilla monipuolisia telineratkaisuja, jotka mahdollistavat niiden asentamisen esim. katonrajaan, kuten oheisella videolla.
Mikael Linko

Mikael Linko

CTO

Kirjoittaja on SeeSignagen pääkehittäjä, tietotekniikan diplomi-insinööri ja kokenut ohjelmistoalan ammattilainen konsulttitaustalla.

OTA YHTEYTTÄ

Pyydä tarjous tai jätä yhteydenottopyyntö, niin palaamme sinulle mahdollisimman pian.

12 + 13 =

SEURAA MEITÄ SOMESSA

TEKNINEN TUKI & ASIAKASPALVELU

Ma-Pe 09.00 – 16.00
+358 10 5047 388
support@seesignage.com

MYYNTI

+358 10 504 7380
myynti@seesignage.com

YHTEYSTIEDOT

Ideamarket Oy
Valimotie 17
00380 Helsinki